13.4.14

Västervik och en liten film

Igår åkte jag söder över med Anna och Bo för en klätterdag i solskenet. Först stannade vi till på Marstrand då jag ville se om jag kunde avsluta "Animal Act". För en gång skull gjorde jag någonting snabbt och den gick på första försöket för dagen. Mycket trevlig klättring på bra grepp i tak.

Senare åkte vi över till Fruberget istället och klättrade ett gäng fina problem. Anna gjorde "STH2" som hon velat testa sen vi där senast och den var igensnöad. Bo sprang upp för det mesta han kände på, inkluderat "So Ill, 7A". Jag ville testa sittstarten till "The Kick" som jag klättrade i höstas. Nu döpt till "Deep kick" och som sattes upp av en britt under bouldermeet förra året. Efter några försök med betan jag sett på film testade jag något nytt och då kom jag väldigt snabbt upp i ståstarten och kunde klättra till toppen. Väldigt fint problem på alla sätt och vis. Även om sitten tillför fina move till klättringen så tycker jag inte att den lägger till så mycket i ren svårighet med min beta. Då man lagt tåkroken kan man ganska enkelt ta "The kicks" båda startgrepp och sen klättra den.


 Anna på "STH2"


Bo på "So Ill"

Här kommer en liten film från några problem jag har klättrat under våren. En aning sketchy bestigningar må jag säga, men det bjuder jag på. David gästspelar med en snygg fothalk som han räddar med ett vrål i slowmotion.

4 comments:

Johan Rapakko said...

Hej Jimmy!
Fina bilder från V-vik!
Funderat på att bege dig ännu mer söderut till området Lyckan? Finns många block och linjer som ligger i 7-8 registret. Lättborstat som bara den. Långfredagen funderar jag på att lägga några timmar där så om du har tid och lust så kan jag visa runt dig :-)
//Med vänlig hälsning, Johan (www.sobouldering.blogspot.com)

Jimmy said...

Hej Johan! Kollade in lyckan på 27 och det ser intressant ut och jag ska definitivt ta en tripp dit nån gång! Tyvärr är jag inte i krokarna under påskhelgen men tackar för inbjudan! Hoppas det kommer fler tillfällen! Lycka till!

Le Sydd said...

Shiiiet, grattis som fan till Stavsjöprojektet!

Jimmy said...

Tack så hemskt mycket. Du borde komma och göra den!