25.4.11

Äventyr

Det är vad vi ville kalla vår helg, ett äventyr. Planen var att åka norrut till ett ställe där det skulle finnas mer sten än vi någonsin kunde drömma om. Sebastian tågade hela vägen från Oslo bara för detta äventyr, ni måste förstå hur spännande det va. I fredags morse satte jag mig i bilen tillsammans med mina vänner Sammy och Sebbe. Det blev inte som vi trodde. 45 mil åkte vi för att komma till stället som skulle inneha enorma mängder orörd sten.

När vi klivit ur bilen på första parkeringen smattrade våra små fötter mot underlaget på väg upp till himmelriket. Vi sprang och vi sprang...och vi sprang...sprang...sprang. Det fanns hur mycket sten som helst, men inte ett grepp så långt ögat kunde nå. Besvikna över hur mycket sten det fanns och hur lite linjer vi såg traskade vi lite lågmälda tillbaka till bilen för att åka till nästa del av det förlovade landet. När vi rullar in på ännu en grusväg ser vi att den rasat och att vi kan behöva täcka en enorm sträcka till fots. Under konversationen börjar den bruna saken under vägbommen som i princip undgått vår uppmärksamhet att röra på sig och till slut ser vi vad det är; EN BÄVER! Vi sjuder ut i stämma och skriker i munnen på varandra, bäver, bäver, bäver. Men när vi skulle ge oss efter den visade det sig att de stela varanliknande rörelser den påvisat bara va en fasad. Som en blixt försvann den. Vi såg en livs levande bäver. Efter vårt möte med naturen började vi gå, ca 9-10 kilometer gick vi för att ännu en gång stöta på grepplösa boulders. Vi bestämde oss för att strunta i det förlovade landet under morgondagen och söka oss ännu lite norröver för att klättra på lite etablerade problem. Vi gick och la oss på en strand och sov till solen väckte oss.




På lördag morgon packade vi våra väskor och åkte upp till Sundsvall för att åka till Raholmen och försöka göra "Saga, 8A". Efter en himla massa trasslande hittade vi tillslut dit och med perfekta förhållanden nere i lilla grottan blev vi galet taggade. Trots att det va Saga vi kom för så blev vi spontant mycket mer sugna på att testa "Nangilima, 7C". Efter att ha klantat till det lite på slutet första länkförsöket fick jag till den sistnämnde. Helt klart ett av dem bästa boulderproblemen jag gjort. Sen kände vi oss lite tvungna att i alla fall testa Saga också. Det va långt ifrån något vi fick ångra. Saga är också ett av dem bästa problemen jag någonsin gjort. Sammy gjorde också "Nangilima" och "Saga", Sebbe gjorde "Teknikatess ss, 7A+".

 Nangilima, 7C


Saga, 8A

På Söndagen åkte vi ner till Gävle för att kolla in Oppala. Vi va sugna på att testa Patrik Olanders 
"Fly and Cry ss, 8A". Vi körde ett tag och fick ihop flytten men att länka den blev lite för mycket för dagen och när solen började leta sig runt blocket kändes det lönlöst. Riktigt coolt och superhårt problem. 

Sebbes asäckliga macka med; ost, banan, räksallad och korv.

4 comments:

Fredrik said...

Kul att ni gillade Raholmen. Hör gärna av er om ni har vägarna förbi fler gånger!

Jimmy said...

Ja det va riktigt kul. Tyvärr så var det under lite snabba beslut vi åkte dit, alltid roligare med lite lokal kännedom. Men om vi åker upp igen hör vi definitivt av oss.

Om man kör ute på samma väg som till Raholmen fast man fortsätter en ganska bra bit ut på halvön, ganska strax efter en badplats låg det massa block uppe i skogen till vänster där vi skymtade krita, är det något större område?

Fredrik said...

Det borde vara Krokviken enligt din beskrivning. Det är ett lite större område men det har inte så många problem som ligger i det lite svårare registret. Mest känd kanske Matrix 7C+ och Gyllene Snittet 7B är.

Jimmy said...

Ok, det får vi kolla in nästa gång vi är i trakten.